Burgemeester Taverniers: "De invulling van het voetbalterrein in Outgaarden is niet mijn probleem. Van mij mag het zelfs braak blijven liggen."

Op 12 februari 2020, over deze onderwerpen: Sport
Een foto van Lucas Laermans van het terrein in slechte staat

Het einde van de saga van het voetbalterrein in Outgaarden is nog niet in zicht. Nadat de pacht op 1 oktober vorig jaar na het bodemonderzoek eindelijk ingegaan is, zal het uiteindelijk nog een jaar duren voordat de pachter er enige activiteiten op zal ondernemen. Wat die activiteiten zullen zijn?, vraag je? Wel… voetbal. What else? Het is ook pas vanaf oktober 2020 dat de pachter zal moeten betalen.

De terugkeer van de voetbalclub is de zoveelste vreemde wending in het verhaal. Het grote terrein wordt vanaf het begin van het nieuwe voetbalseizoen terug ingenomen door Out-Hoegaarden. Je weet wel, de voetbalclub die in 2016 het terrein heeft moeten verlaten opdat ze aanspraak zouden kunnen maken op een nieuw kunstgrasveld.

Burgemeester: “Niet ons probleem”

De pachter zal de kleedkamers en de huidige kantine terug in orde zetten. Die zouden dan eventueel gebruikt kunnen worden voor activiteiten van andere verenigingen. Ook het terrein dat al vier jaar braak ligt zal een opfrisbeurt moeten krijgen om het terug bespeelbaar te maken. Maar zoals de burgemeester het zo mooi verwoordde op de gemeenteraad van februari: “Dat is toch ons probleem niet? Van mij mag hij het zelfs braak laten liggen.”

Verloren potentieel

De terugkeer van de voetbalclub is een eerste stap. Er wordt nu gekeken samen met de dienst Ruimtelijke Ordening welke invulling er mogelijk is binnen het Ruimtelijk Uitvoeringsplan en welke omgevingsvergunningen er nodig zijn. Wat die precieze invulling zal zijn is nog een groot mysterie. Want ook dat is volgens de burgemeester niet zijn probleem. Als hij zijn centen maar ziet. N-VA Hoegaarden wil dat het enorme potentieel van dit terrein niet langer verloren gaat. Outgaarden verdient beter.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is