Voetbalveld wacht op erfpachters

Op 21 juni 2016, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening

Het ontwerp van erfpachtovereenkomst voor het voetbalveld van het vroegere SC Outgaarden aan de Jongensschoolstraat ligt klaar in het gemeentehuis van Hoegaarden. De club fuseerde met Sporting Hoegaarden tot SC Out-Hoegaarden. Wie het terrein en de kantine voor recreatie wil gebruiken, kan het ontwerp inkijken en bespreken met het schepencollege. Kandidaturen moeten binnen zijn voor 31 juli.

“Die termijn is te kort”, zegt oppositieraadslid Liselore Fuchs (N-VA). Oppositiepartij Open VLD vindt dat ook. Maar schepen van Leefmilieu Marleen Lefevre (CD&V) wil van geen langere termijn weten. “Het moet vlug gaan”, zegt ze. “Op 1 september begint het sportseizoen en tegen dan moet alles in kannen en kruiken zijn. Bovendien vrezen we voor verloedering als de site te lang onbeheerd blijft.”

De vier oppositiefracties waren teleurgesteld omdat alleen de burgemeester en de gemeentesecretaris zijn aangesteld als vertegenwoordigers bij het verlijden van de erfpachtovereenkomst. Ze stemden dan ook tegen.

 

Het Nieuwsblad/Regionaal: Leuven-Hageland, Di. 21 Jun. 2016, Pagina 2, Achiel Baeken

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is