Vijfduizend euro voor energiezuinigere bibliotheek Hoegaarden

Op 28 november 2019, over deze onderwerpen: Financiën en Begroting, Klimaat en Energie

Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir (N-VA) maakt 5180,25 euro vrij voor de plaatsing van hoogrendementsglas en zonneschermen in de gemeentelijke bibliotheek van Hoegaarden. “De uitdagingen op vlak van klimaat en energie zijn groot. Als Hoegaarden moeten we ons steentje daaraan bijdragen. Dat onze N-VA-minister mee geld op tafel legt, komt onze inwoners ten goede.”, zegt Liselore Fuchs, N-VA-gemeenteraadslid. 

“Als we de energietransitie willen realiseren, moeten de bevolking, ondernemingen en de overheid de handen in elkaar slaan. Als Vlaamse regering geven we lokale projecten met draagvlak bij de bevolking een duwtje in de rug.”, zegt Vlaams minister voor Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir.

Via de campagne ‘overal stroomversnellers’ van de Vlaamse overheid konden energie-investeringsprojecten van Hoegaarden ingediend worden. Via een online platform werden burgers vervolgens opgeroepen om te stemmen op hun favoriete project. Zodra minstens één procent van de inwoners van de gemeente een stem had uitgebracht op een project, kon de gemeente aanspraak maken op subsidies.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is