Succesvol Pop-Up Café in Outgaarden!

Op 12 maart 2018

Zondag 11 maart 2018 organiseerde N-VA Hoegaarden voor de vijfde keer een Pop-Up Café. Deze keer stonden we terug in Outgaarden. We hadden allemaal geluk met het weer. De zon scheen zalig en lokte enkele nieuwsgierigen naar ons gele tentje. 

In Outgaarden hadden we tijdens het Pop-Up Café en tijdens de voorafgaande huisbezoeken erg interessante gesprekken. Het is duidelijk dat Outgaarden zich al jaren 'achteropgesteld' voelt als deelgemeente van Hoegaarden. Er wordt weinig geïnvesteerd en het verenigingsleven heeft er door een gebrek aan infrastructuur onder te lijden. De vele nieuwe gezinnen die afkomstig zijn uit regio Leuven of Brussel, zijn wel wat anders gewoon en willen terug leven brengen in het kleine, maar gezellige dorpje.

Ook het hele verhaal rond de erfpacht van het verlaten voetbalterrein houdt heel wat Ougaardiers bezig. De enquête en de brainstormnamiddag van een jaar geleden werden enorm geapprecieerd. We hebben geleerd dat er enorm veel ideeën zijn als ook handen die er wat moois van zouden kunnen maken. Heel wat inwoners maken zich zorgen dat het gemeentebestuur liever alles achter gesloten deuren beslist en voelen zich wat in de steek gelaten. De N-VA wil absoluut een einde maken aan deze manier van werken en de burgers het vertrouwen geven dat ze verdienen. 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is