Liselore richtte N-VA Hoegaarden op

Op 8 oktober 2012

Naam: Liselore Fuchs
Leeftijd: 22 jaar
Beroep: Studente Communicatiewetenschappen
Gemeente: Hoegaarden
Partij: N-VA
Plaats op de lijst: 1ste
Interesses: Sport
Beleidsfocus: Adviesraden

Ik stap in de politiek omdat het de enige manier is om iets te veranderen. Vier jaar geleden werd ik lid van N-VA Tienen. Dat was toen nog Tienen-Hoegaarden, maar Hoegaarden had een eigen afdeling nodig. Twee jaar geleden was ik alleen en heb ik de partijleden die er al waren gecontacteerd. Zij hebben in een vergadering nagekeken wat onze mogelijkheden waren. We hebben nog meer mensen aangesproken en dat is blijven groeien tot we een eigen afdeling en bestuur hadden.

Mijn campagne bestaat uit moesjen, huis aan huis flyertjes geven.

Als ik verkozen word, wil ik zeker de adviesraden nieuw leven inblazen. Ze zijn belangrijk om de link tussen de actieve en niet-actieve bevolking en de gemeenteraad te leggen. Ik zou nog extra jeugdraden willen inroepen in de deelgemeenten Outgaarden en Meldert. Ze trekken hun plan, maar je merkt dat de jongeren zich er dood vervelen.

Wat me verrast heeft is de hoeveelheid werk en hoe duur drukwerk kan zijn. Vooral de reacties vind ik vaak zeer aangenaam. Mensen beginnen je te kennen, spreken je aan en zijn enthousiast. Die contacten lopen allemaal heel vlot en spontaan. Ik merk wel dat omdat ik jong én een vrouw ben, mannen nogal uitdagende vragen stellen.

Tot nu toe heb ik vooral geleerd om in groep te werken. Je werkt met mensen die in het beroepsleven hebben gestaan en een structuur gewoon zijn. In een politieke partij valt dat weg. Ik vind het vooral raar omdat ik niet gewend ben dat ze niet tegen mij in gaan. Het is niet altijd gemakkelijk omdat er botsende generaties zijn. Dat probleem merk ik ook op; ik probeer alles volgens het boekje te doen, terwijl de generatie van de Volksunie - de voorloper van N-VA - er wat harder tegenaan gaat.

De politiek heeft vandaag nood aan politici die verantwoording tegenover de burgers afleggen maar ook het vertrouwen winnen. Je merkt dat ze vaak een bepaald betoog en een duidelijke visie voor ogen houden. Wie het luidst roept, heeft het eerst gelijk. Achteraf verwezenlijken ze daar echter weinig van.

Mijn ambitie is om op mijn 42ste een deftige rol te spelen in de partij. Ik heb mezelf een periode van twintig jaar gegeven. Momenteel ben ik blij dat de eerste verkiezingen waar ik deel aan kan nemen de gemeenteraadsverkiezingen zijn. Je begint op lokaal niveau en kunt alles rustig opbouwen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is