Invulling voetbalterrein Outgaarden moet vanuit inwoners komen

Op 24 april 2017, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening
De Outgaardiers zouden de handen in elkaar moeten slaan om een duurzaam voorstel te formuleren.

Tijdens de brainstormnamiddag over de invulling van het oude voetbalterrein in Outgaarden is een eerste stap gezet richting burgerinitiatief. Het is duidelijk dat er een aantal personen zijn in Outgaarden die initiatief willen nemen, maar het engagement van het gemeentebestuur ontbreekt nog.

Nu het nieuws bekend is geraakt dat Funsation, de enige kandidaat-erfpachter, zicht teruggetrokken heeft, liggen de mogelijkheden weer helemaal open. “We zijn blij dat ons oppositiewerk gelukt is,”, vertelt N-VA-gemeenteraadslid Liselore Fuchs, “Niet alleen zijn de plannen om het terrein te laten invullen door een commercieel bedrijf (voorlopig) van de baan, ook zijn de Outgaardiers nu op de hoogte en weten ze dat ze het heft in eigen handen kunnen nemen.”

Gemeentebestuur doet haar werk niet

Het terrein en de kantine staan ondertussen al een jaar leeg en nu de enige kandidaat-erfpachter afgehaakt heeft, blijkt dat het gemeentebestuur nergens staat. Funsation heeft hen volledig de wet gesteld met als gevolg dat het gemeentebestuur geen concrete plannen en ook geen budget heeft voorzien.

Het gemeentebestuur geeft ondertussen wel aan te willen luisteren naar alle ideeën, maar toont niet aan dat ze bereid is om er in mee te stappen. Integendeel. De schepen bevoegd voor ruimtelijke ordening was aanwezig op de brainstormnamiddag en brak elk idee dat aangehaald werd meteen af. “Het gemeentebestuur doet niet wat de bevolking van hen verwacht, “, zegt Liselore Fuchs: “N-VA Hoegaarden heeft eigenlijk hun werk gedaan: de lokale behoeften achterhalen via een enquête en tijdens een brainstormnamiddag samen bekijken wat er allemaal mogelijk is.”

Outgaardiers moeten initiatief nemen

Op de brainstormnamiddag bleek alvast dat er personen zijn met waardevolle ideeën en zin om verdere stappen te ondernemen. Alleen zit de angst er duidelijk in dat voor het gemeentebestuur het financiële plaatje primeert. Liselore Fuchs: “Wat als de inwoners van Outgaarden een mooi plan uitwerken, maar een tweede commerciële speler bereid is om de volledige pacht te betalen? Is al hun werk dan voor niets geweest?”

Het is van belang dat men de handen nu in elkaar slaat. “Als men dit project kans op slagen willen geven, moeten de Outgaardiers wel zelf initiatief nemen. Voorstellen van een oppositiepartij als N-VA zal de meerderheid minder snel aannemen.”, besluit Liselore Fuchs.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is