Dorp zoekt nieuwe invulling voor verlaten voetbalveld

Op 22 april 2017, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening
RUP Jongensschoolstraat Zones

De inwoners van Outgaarden kunnen tijdens wijkvergaderingen ideeën spuien om een nieuwe invulling te geven aan het verlaten voetbalveld met kantine.

De vereniging Gezellig Outgaarden nodigde de inwoners uit op een infovergadering in het ontmoetingscentrum Het Gemout. 47 belangstellenden en veel Hoegaardse politici daagden op. “Het terrein heeft nu enkel de bestemming 'voetbal'”, zegt burgemeester Taverniers (CD&V). “Maar die is achterhaald sinds de fusie van de club met SC Hoegaarden. We willen in de toekomst vooral zachte recreatie, waar niet alle sporten toegelaten zijn. Zo is motorcross uitgesloten. De kantine mag afgebroken worden, maar kan ook in aanmerking komen als ontmoetingsruimte, zolang de activiteiten maar niet te luidruchtig zijn.”

Tijdens de bijeenkomst werden tal van mogelijkheden geopperd, met de nadruk op een 'groene' invulling. “Zo waren er ideeën voor een kinderboerderij, een wandelpark of gemeenschapstuintjes”, zegt gemeenteraadslid Herwig Princen (Open VLD).

De N-VA voerde al een enquête uit bij de inwoners. “Het leverde een honderdtal reacties op”, zegt raadslid Liselore Fuchs. “De voorkeur gaat uit naar rustige sporten, zoals fitness, en naar een speelbos.”

Op zondag 23 april geeft N-VA uitleg in Het Gemout om 14 uur. Een openbaar onderzoek voor de bestemming loopt nog tot half mei.

 

Het Nieuwsblad/Regionaal: Leuven-Hageland, Za. 22 Apr. 2017, Pagina 5

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is