Brainstorming over toekomst voetbalterrein Outgaarden

Op 20 april 2017, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening

Zondag 23 april om 14 uur in het Gemout organiseert N-VA Hoegaarden een brainstormnamiddag over de invulling van het oude voetbalterrein in Outgaarden. N-VA-gemeenteraadslid Liselore Fuchs: “Alle inwoners van Outgaarden en Hoegaarden zijn uitgenodigd om hun ideeën met ons te delen. Onze bedoeling is om samen met de Outgaardiers een duurzaam voorstel te formuleren als alternatief voor de huidige plannen van het gemeentebestuur.”

N-VA Hoegaarden volgt het dossier van het voetbalterrein al sinds het begin zeer nauw op. Zo heeft de partij aan getoond dat het schepencollege het Ruimtelijk Uitvoeringsplan op maat gemaakt  heeft van één bepaalde speler: Funsation Hoegaarden. Een paintballbedrijf dat heel wat extra mobiliteit zal aantrekken en bovendien in handen was van een van hun schepenen. Het gemeentebestuur heeft nooit de moeite genomen om haar inwoners te vragen wat zij nodig hebben. Praktijken die volgens de N-VA echt niet door de beugel kunnen.

Luisteren naar de inwoners

“Wij willen wél weten wat de gemeenschap nodig heeft,” zegt Liselore Fuchs, “We lanceerden eerst een enquête en nu dus ook een brainstormnamiddag.” Zondag zal de partij de resultaten van de enquête bekend maken en uitleggen hoe de huidige RUP tegengehouden kan worden. Uit de resultaten blijkt alvast dat de Outgaardiers hun voorkeur uitgaat naar kleine lokale initiatieven waar jonge gezinnen, senioren en sportievelingen zich in kunnen terugvinden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is