Begraafplaats en kerken opnieuw ter discussie

Op 8 oktober 2016, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening

Gemeenteraadsleden brengen onder andere de begraafplaats, de toekomst van de kerkfabrieken, een fietspad en geluidshinder ter sprake.

De gemeenteraad vergadert op dinsdag 11 oktober. Enkele raadsleden hebben eigen punten toegevoegd aan de agenda van het schepencollege. Zo ook meerderheidsraadslid Evelien Janssens (CD&V). Dat gaat onder andere over de aanpassing van het politiereglement op de geluidshinder. Het toegelaten geluidsniveau wordt verstrengd (85 in plaats van 90 decibel).

SP-A-raadslid Luc Buccauw snijdt de situatie van fietsers op het kruispunt Tommestraat-Doelstraat aan. "Een betere makering kan veel verwarring voorkomen."

Liselore Fuchs (N-VA) vraagt een stand van zaken van de herinrichting van de begraafplaats aan de Walestraat: "Wie reageerde op de aanplakbrieven om concessies te verlengen? Wanneer zullen de eerste graven verdwijnen of verplaatst worden?".

Achiel Van den Steen (N-VA) wil een verslag over de algemene vergadering van elektriciteitsnetwerbeheerder Eandis. Hij zet ook de bestemming van kerkgebouwen en de reorganisatie van kerkfabrieken op de agenda: "Wij hebben vier kerkfabrieken in onze “relatief” kleine gemeente. “We” bezitten evenveel kerken en nog een pastorie, enz., Hoog tijd om er eens over te praten."

 

Nieuwsblad.be - Raymond Billen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is