Schepen stapt woedend op tijdens gemeenteraad omwille van N-VA-cartoon

Op 15 december 2016, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening
Cartoon van OCMW-voorzitter Jos Cauwberghs

Het is een woelige raadszitting geworden in Hoegaarden, waarbij OCMW-voorzitter en schepen voor sociale zaken, de raadszitting voortijdig verliet. "Als jullie mij persoonlijk aanvallen stel ik mijn ambt ter beschikking", zei Jos Cauwberghs (CD&V), die woedend de raadzaal verliet naar aanleiding van een artikel en cartoon op de N-VA-website, en een interpellatie op de raadszitting.

Aanleiding tot de hele zaak was een vraag van N-VA-raadslid Achiel Van den Steen, die de stand van zaken van de verhuur via erfpacht van het voetbalveld aan de Jongensschoolstraat in Outgaarden wilde weten. Het raadslid vroeg zich af waarom Paintball had afgehaakt en waarom er een bijkomend bodemonderzoek was gebeurd. Hij had ook vragen in verband met de erbarmelijke toestand van de accommodatie. Burgemeester Jean-Pierre Taverniers (CD&V) antwoordde hierop dat Paintball bedenktijd had gevraagd en dat een onderzoek nodig was, omdat de erfpacht over meer dan 9 jaar loopt. De erbarmelijke toestand weet hij aan het feit dat er nog te veel sleutels in omloop zijn, en dat iedereen er binnen kan.

"Potje stinkt"

Er was in de loop van de dag op de N-VA website een tekst verschenen dat de hele zaak rond de erfpacht in Outgaarden doorgestoken kaart was. N-VA-raadslid Liselore Fuchs stuurde ook een karikatuur van de schepen de wereld in. "De erfpacht werd in ijltempo door de gemeenteraad gejaagd. De deadline was zeer kort om liefst zo weinig

mogelijk kandidaten te hebben. De hele periode droeg Jos Cauwberghs twee petjes, zowel die van OCMW-voorzitter als die van zaakvoerder van Hoegaarden Paintball bvba. Toen verdween plots zijn naam uit de statuten, veranderde de Paintball van naam in Funsation Hoegaarden, en werd de maatschappelijke zetel aan de Jongensschoolstraat geplaatst. Strikt genomen kunnen we niet van belangenvermenging spreken, omdat de letter van de wet niet werd overtreden. Maar het potje stinkt wel", aldus Liselore Fuchs.

Geen doorgestoken kaart

"Ik heb voor dit project contact gehad met Tienen, Landen, Sint-Truiden en nog vele andere plaatsen. Ik heb mijn ontslag als zaakvoerder van bvba Paintball gegeven, omdat ik voelde dat men mij er persoonlijk bij zou betrekken. Het is geen doorgestoken kaart. Ik zit er voor niets meer tussen. En persoonlijke aanvallen neem ik niet", aldus Jos Cauwberghs, die woedend de raadzaal verliet.

 

Het Laatste Nieuws - 15/12/2016 - p. 21 - HCH

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is