Niemand tevreden met verhuis school

Op 14 maart 2013

"Deze beslissing werd genomen zonder enig overleg met de directie, de schoolraad en de oudervereniging", zegt Roland Met, voorzitter van de schoolraad. "De toestand van het gebouw is erbarmelijk, met vocht en schimmels aan de muren. De planning om alles klaar te hebben op 1 september is onrealistisch. En er is geen plan B ingeval de werken in september niet zouden klaar zijn. Bovendien zijn we tegen de versnippering van de school, waarbij de derde graad wordt afgescheiden van de hoofdschool. Er zal extra administratieve ondersteuning nodig zijn en een tweede vestigingsplaats zal heel wat kosten met zich meebrengen."

Containerklas

De schoolraad stelt voor om voor zes jaar een containerklas te huren of te kopen en die te plaatsen in de hoofdschool. "Na zes jaar zal de overcapaciteit vanzelf uitdoven", zegt Met.

Ook N-VA, Open Vld en sp.a zijn niet te vinden voor de verhuis. "Ik ben beschaamd dat het schepencollege heeft beslist de kinderen in een kot met schimmels te stoppen, waar het water zo insijpelt", aldus Achiel Van Den Steen (N-VA). Volgens het college is deze beslissing genomen omdat de inrichting van de lokalen in de Polder slechts 150.000 euro kost terwijl een nieuwbouw in de Doelstraat 1,5 miljoen euro zou kosten. "Alles

zal klaar zijn tegen 1 september", zegt burgemeester Jean-Pierre Taverniers (CD&V). "We kunnen al in juni met de werken beginnen en er zal ook gewerkt worden tijdens het bouwverlof. Hierdoor creëren we vijf lokalen, een refter en kleinere lokalen. Het gebouw werd vijftien jaar geleden grondig gerenoveerd en schimmel- en vochtproblemen kunnen met kleine ingrepen opgelost worden. De huur of aankoop van een container zou niets oplossen, want dan hebben we nog geen refter."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is