N-VA pleit voor regenboogbeleid in Hoegaarden

Op 9 mei 2013

Op de gemeenteraad van 14 mei 2013 stelt de N-VA voor om werk te maken van een regenboogbeleid in Hoegaarden Met enkele kleine maatregelen kan onze gemeente zijn steentje bijdragen aan de maatschappelijke aanvaarding van holebi’s. De N-VA-fractie stelt daarom in aanloop naar de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie op 17 mei voor om werk te maken van een lokaal regenboogbeleid.

Regenboogvlag op 17 mei

N-VA-gemeenteraadslid Liselore Fuchs: “In ons land is gelukkig al een lange weg afgelegd om holebi’s gelijke rechten te geven. Maar de maatschappelijke discussie is nog lang niet ten einde. Met een paar kleine initiatieven willen we laten zien dat ook het gemeentebestuur van Hoegaarden de holebigemeenschap steunt. We zijn blij dat de regenboogvlag op 17 mei zal uithangen aan het gemeentehuis, maar we willen nog enkele andere voorstellen lanceren. Zo hebben we voorgesteld aan de bibliothecaris om in de week van 17 mei een ‘thematafel’ te voorzien in de bibliotheek. Op die manier kan de Bib haar aanbod voor holebi’s tentoonstellen zoals onder andere het holebi- en transgendermagazine Zizo. 

Gemeentelijke website

Ook de informatie op de gemeentelijke website kan op dit vlak aanvulling gebruiken. Zo kan er bijvoorbeeld informatie beschikbaar gesteld worden over het holebihuwelijk of de adoptierechten voor holebi’s. We zouden ook graag het gratis telefoonnummer van de Holebifoon (0800 99 533) vermelden op de website van de gemeente.

“Ik hoop vooral dat we met deze initiatieven jongeren en ook volwassenen, die worstelen met hun geaardheid, dat extra steuntje in de rug kunnen geven en de kans geven om het onderwerp bespreekbaar te maken,” besluit Liselore.

Op zaterdag 18 mei zal de N-VA meelopen in de Gay Pride in Brussel. Alle geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Liselore op het nummer 0492 64 10 38. Zij zal zeker aanwezig zijn. 

Fractieleider Liselore Fuchs met de regenboogvlag aan het gemeentehuis

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is