Gemeente stort 250 euro voor Syrië

Op 16 mei 2013

De vraag ertoe kwam van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (Gros). De gemeenteraad ging erop in op voorwaarde dat het geld niet naar een der strijdende partijen ging. Het gaat naar een niet nader genoemde hulporganisatie, zoals bijvoorbeeld het Rode Kruis.

 Het schepencollege bevestigde ook, na een vraag van Liselore Fuchs (N-VA), dat de regenboogvlag zal wapperen aan het gemeentehuis op de dag tegen de homofobie. Op vraag naar een Regenboogbeleid zei schepen Marleen Lefevre (CD&V) dat de gemeentelijke website straks wordt aangevuld en dat er magazines en boeken beschikbaar zijn in de bibliotheek. Via de website van de bibliotheek kunnen lezers aankoopsuggesties doen.

 Fuchs zei verder dat de gemeente nog niet aansloot op de Rechterverkenner op internet. Lefevre antwoordde dat de gemeentelijke website wordt hervormd, met gemeentelijke en OCMW-info tezamen. De site wordt zo opgebouwd dat de link met de Rechtenverkenner gegarandeerd is. Dat voorkomt dat het werk twee keer wordt verricht.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is