Comité windmolens wacht maanden op antwoorden

Op 7 mei 2015, over deze onderwerpen: Klimaat en Energie

Projectontwikkelaars Storm/Elicio willen in Bierbeek, Boutersem, Hoegaarden, Oud-Heverlee en Tienen veertig windturbines plaatsen.

'Al maanden wachten we vruchteloos op communicatie van het provinciebestuur', zegt Hans Roekaerts van het comité uit Outgaarden. 'We tasten in het duister. Over de turbines hangt een waas van geheimzinnigheid.'

Namens het comité maakt hij zijn beklag omdat in de provincieraad Liselore Fuchs (N-VA) uit Hoegaarden te horen kreeg dat haar vraag om informatie als onontvankelijk werd beschouwd omdat niets vaststond over de plaatsing van turbines in de provincie, maar een week later toch een milieuvergunning werd goedgekeurd voor turbines in Linter.

'In maart vroegen we een gesprek met provinciale milieudiensten, maar kregen nooit antwoord', zegt Roekaerts. 'We voelen ons in de steek gelaten.'

Gedeputeerde voor Ruimtelijke Ordening Julien Dekeyser (Open VLD) zegt dat voor de turbines nog niet eens een milieuvergunning is aangevraagd. 'Niets is momenteel duidelijk, ook niet voor de provincie', reageert hij. 'Het dossier is een aangelegenheid voor het Vlaams Gewest. Het provinciebestuur speelt in de afhandeling geen rol. Ik raad de mensen van het comité aan contact op te nemen met het Gewest.' (be)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is